☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

4 sportgerelateerde must do’s in Barcelona

Share Article

In de Catalaanse hoofdstad Barcelona is veel te zien. Zo staat Barcelona natuurlijk onder andere bekend om de nog altijd onder constructie zijnde Sagrada Familia of het mooie Parc Guell. Maar de kuststad heeft op het gebied van sport ook veel te bieden. Hieronder vindt u de 4 leukste sportgerelateerde must do’s in Barcelona.

Bezoeken van Camp Nou

FC Barcelona is een van s’ werelds grootste voetbalclubs. Ook Lionel Messi, volgens velen de beste voetballer ter wereld, is hier actief. Bij een club van deze statuur hoort eenzelfde soort stadion. De thuishaven van Barcelona heet Camp Nou en biedt plaats aan bijna 100.000 toeschouwers. Vanaf de buitenkant is niet te zien dat het zo’n onwijs groot stadion is. Dit komt omdat de eerste ring is uitgegraven en zich dus eigenlijk onder de grond bevindt. Echter, eenmaal in het stadion, is duidelijk te zien hoe immens groot het is. Het is dan ook een aanrader om als sportliefhebber een wedstrijd van FC Barcelona te bezoeken.

In de Catalaanse hoofdstad Barcelona is veel te zien. Zo staat Barcelona natuurlijk onder andere bekend om de nog altijd onder constructie zijnde Sagrada Familia of het mooie Parc Guell. Maar de kuststad heeft op het gebied van sport ook veel te bieden. Hieronder vindt u de 4 leukste sportgerelateerde must do’s in Barcelona.

Wanneer u toch in Barcelona bent, neem de dag voor de wedstrijd dan ook een rondleiding door het stadion. Het is dan ook mogelijk om de kleedkamers te bezoeken en om de enorme prijzenkast van FC Barcelona te bewonderen.

Bezoeken Olympisch Stadion

In 1992 werden de Olympische Spelen in Barcelona gehouden. Wanneer u in Barcelona bent is het leuk om het oude Olympische stadion eens te bezoeken. De toegang tot het stadion is helemaal gratis, en voor slechts een paar euro mag je ook de atletiekbaan op om de 100 meter te doen. Vlakbij het stadion is het Olympisch museum gevestigd. Hier kom je achter de geschiedenis van de sport en wordt er meer verteld over de Olympische gedachte. Tevens zijn er buiten het museum voetstappen van sportlegendes in de straat gesmolten. Je kunt je eigen voeten dus vergelijken met bijvoorbeeld die van Messi.

ATP 500 tennistoernooi Barcelona

Elk jaar wordt er eind april door de beste tennissers ter wereld gestreden om de ATP titel van Barcelona. Dit graveltoernooi is een van de belangrijkste voorbereidingstoernooien op de Grand Slam van Parijs. Vorig jaar ging de titel naar de gravelkoning Rafael Nadal. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn er met dit toernooi 500 punten te verdienen voor de wereldranglijst. Dit zorgt er dan ook voor dat de topspelers hier jaarlijks terugkeren. Als sportliefhebber is het zeker een aanrader om dit toernooi te bezoeken.

Stadionbezoek Espanyol

Naast FC Barcelona herbergt de stad ook een andere club die actief is op het hoogste Spaanse voetbalniveau. Espanyol is een club uit Cornellà de Llobregat, een voorstad van Barcelona. Het stadion heet Estadi Cornellà-El prat en heeft een capaciteit van 40.500. Ook hier is het mogelijk om een rondleiding door het stadion te doen. Je komt op plekken als de kleedkamers, de dug-out en de persruimte. Het bezoeken van een wedstrijd is ook zeker een aanrader. Het is wat minder toeristisch waardoor je echt kennis maakt met de Spaanse voetbalcultuur.

Bezoeken voetbalwedstrijden FC Barcelona of Espanyol

Wist u dat het tegenwoordig heel eenvoudig is om een wedstrijd van FC Barcelona of Espanyol te bezoeken? U regelt uw tickets heel eenvoudige via een Nederlandse leverancier die u tevens kan adviseren over de diverse mogelijkheden. Boek je volledig verzorgde voetbalreis naar Barcelona via reisbureau VoetbalreizenXL.

You might also like

De douro vallei in Portugal

De Douro is een rivier in de Spaanse regio Castilië en León en het noorden van Portugal. Douro betekend in deze Gouden Rivier. De rivier

#Mindey

@mindey