activiteiten portugalPortugal heeft meer dan genoeg te doen voor de actieve vakantieganger. Er zijn meerdere sporten te beoefenen zoals tennis, mountainbiken en surfen. Portugal is een echt voetballand. In het jaar 2004 organiseerde het land het Europees kampioenschap voetbal. Andere activiteiten die ondernomen kunnen worden in de mooie natuur van Portugal zijn fietstochten of wandeltochten.

Langs de lange kust van Portugal kunnen ontzettend veel watersporten beoefend worden. Je kan langs de heel kust van Portugal surfen, raften, duiken of snorkelen. Op de stranden van Portugal kan ook aan sport gedaan worden zoals beach volleybal of beach soccer.

 

Grote steden in portugal

In de de grote steden Lissabon, Faro en Porto zijn veel grote winkelketens gevestigd en hier kan je als winkelliefhebber enorm goed terecht. In de toeristenplaatsjes zijn ook meer dan genoeg winkeltjes, boetiekjes, markten en boulevards te vinden waar je heerlijk kunt winkelen. Meestal zijn het dan wel winkeltjes of kraampjes die lokale souvenirs verkopen.

 

Voetbal in Madeira

Overal in Portugal kun je genieten van sport, spel op hoog niveau. Zo zijn er vele bekende voetbalclub, waarbij het zeker de moeite waard is om een kijkje te nemen in de stadion van Porto of Sporting. Wist je dat wereld ster Christiano Ronaldo  op het eiland Madeira geboren is? Er is zelfs een heus museum aan hem gewijd. Zeker een aanrader voor sportfans. Kijk hier voor filmpjes van wereldgoals van Christiano Ronaldo