☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Algarve

De meest populaire vakantie regio van Portugal is de Algarve. Zo kunt u kiezen voor een mooie vliegvakantie naar Algarve. De Algarve kenmerkt zich door de mooie kustlijn en de vele mooie baaien. Het is een mooie en veelzijdige vakantiebestemming in Portugal. Al sinds jaar en dag komen toeristen vanuit over de hele wereld naar deze regio om er een vakantie Portugal te vieren. Niet alleen de prachtige stranden van de regio hebben aantrekkingskracht ook de historische bezienswaardigheden en de mooie natuur dragen bij aan de populariteit van de regio. In deze regio ligt ook de meest populaire badplaats van Portugal, Albufeira. Deze levendige badplaats Albufeira heeft enorm veel gezellige eetgelegenheden en er zijn veel discotheken te vinden. Albufeira word hierdoor ook iedere zomer overspoeld met jongeren voor een jongerenvakantie.

Geografie Algarve

De regio Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal en de regio grenst zowel in het zuiden als in het westen aan de Atlantische Oceaan. Door de ligging van de Algarve is het bijna altijd mooi weer in deze zuidelijke regio. Het klimaat van de Algarve neigt dan ook van een mediterraan klimaat naar een subtropisch klimaat. De Algarve heeft prachtig mooie zandstranden en een indrukwekkende ruststrook die in tweeën is gedeeld. De twee kusten die we kunnen onderscheiden in de Algarve zijn de Sotavento en de Barlavento.

Natuur en klimaat Algarve

De Algarve kenmerkt zich door de mooie baaien, rotsachtige kustlijn, prachtige zandstranden en lagunes. Dit bepaald het beeld van het landschap in deze regio. Trek je het binnenland in van de Algarve dan kom je pittoreske dorpjes tegen en veel graanvelden. In de regio groeien door het uitermate goede klimaat onder andere avocado’s en citrusvruchten. De Algarve staat voornamelijk bekend om de fantastisch mooie zandstranden en hierom komen ook jaarlijks duizenden toeristen naar deze regio van Portugal. Het klimaat kenmerkt zich in deze regio waarbij de zomermaanden warm zijn en de wintermaanden zacht.  

Uitgaan, winkelen en sport Algarve

De Algarve en dan met name de badplaats Albufeira heeft een enorm levendig uitgaansleven waar je sfeervolle bars en grote discotheken aantreft. Ook in andere badplaatsen zijn er leuke uitgaansmogelijkheden te vinden. De hoofdstad van de Algarve Faro herbergt een grote hoeveelheid winkels hier kun je dus terecht als je een dagje wil shoppen. In de badplaatsen kom je vooral souvenirwinkels tegen. In de Algarve zijn enorm veel mogelijkheden als we het hebben over sportmogelijkheden. Ook voor golfliefhebbers is de Algarve een goede vakantiebestemming want er zijn meerdere mogelijkheden voor een golfvakantie in deze regio!