☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Azoren

De Azoren staan bekend om haar adembenemende natuur en pittoreske dorpjes. Het is een onvergetelijke eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan gelegen. Met een vakantie naar deze prachtige bestemming ben je verzekerd van een overweldigende natuur en veel bezienswaardigheden. Door het microklimaat kan het klimaat elk kwartier veranderen, maar over het algemeen heerst er in de Azoren een aangename temperatuur. Alle eilanden van in de Azoren zijn van vulkanische oorsprong en hierdoor enorm vruchtbaar. Ieder eiland heeft een spraakmakende natuur maar er zijn weinig tot geen zandstranden te vinden op de eilanden. Wel zijn er ontzettend veel mogelijkheid tot het beoefenen van watersporten.

Geografie van de Azoren

Midden in de Atlantische Oceaan liggen de Azoren. Vanaf de hoofdstad Lissabon liggen de Azoren op twee uur afstand vliegen. De Azoren is een archipel bestaande uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. Alle eilanden van deze archipel vallen onder de Portugese vlag. De eilanden zijn in drie groepen te verdelen te weten; de eilanden Sao Miquel en Santa Maria behoren tot de oostelijke groep. De eilanden Terceira, Sao Jorge, Pico, Graciosa, en Faial liggen centraal in de Azoren en de eilanden Corvo en Flores vallen onder de westelijke groep binnen de Azoren. Het hoogste punt van de Azoren ligt op 2351 meter en dat is de Ponta do Pico, het is niet alleen het hoogste punt van de Azoren maar ook van heel Portugal.

Natuur en klimaat

De Azoren staan bekend om haar adembenemende natuur en prachtige landschappen. De eilanden kenmerken zich door de vele bossen, weide, meren en fantastische watervallen. Op de eilanden groeien voornamelijk cederbomen, varens, mossen, bananen- en theeplantages. In de wateren rondom de Azoren leven veel dolfijnen en walvissen. Het klimaat van de Azoren is moeilijk te beschrijven omdat het klimaat ieder kwartier kan veranderen. Veel mensen zeggen hierdoor ook dat de Azoren een vier seizoenen op één dag klimaat hebben. De temperaturen op de eilanden zijn het hele jaar door aangenaam, ondanks de schommelingen in het klimaat.

Activiteiten op de Azoren

Genieten van de adembenemende natuur is niet het enige wat je kunt doen op de eilanden. Er zijn ook veel mogelijkheden voor het uitoefenen van watersporten, zoals surfen en duiken. Het grootste eiland van de Azoren heeft ook schitterende thermen en warmwaterbronnen. Door dat het leefgebied van walvissen en dolfijnen bij de Azoren is, kan je ook een excursie maken naar het leefgebied van deze prachtige dieren. Naast watersportmogelijkheden kun je op de Azoren ook golfen, wandelen en fietsen.