☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Bezienswaardigheden

Portugal heeft een eeuwen oude geschiedenis en het land is mede door zijn ontdekkingsreizen opgeklommen tot een wereldmacht, wat uiteindelijk het grote Portugese Rijk werd. Door de vele ontdekkingsreizen en de geschiedenis die teruggaat tot de vroege oudheid heeft Portugal meer dan genoeg bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om te bezichtigen tijdens een Portugal vakantie. Doordat het land door meerdere beschavingen bestuurd is heeft Portugal een eigen cultuur ontwikkeld en deze cultuur blijft tot op vandaag de dag goed bewaard in het land. Ook de architectuur van verschillende gebouwen in het land zijn prachtig in de unieke Manuelstijl gebouwd. De Manuelstijl staat ook wel bekend als de Portugese laatgotische stijl. Het is ongetwijfeld dat je tijdens je vakantie Portugal één van deze onder architectuur gebouwde gebouwen tegenkomt.

Werelderfgoedlijst van UNESCO

Portugal heeft dankzij de eeuwen oude geschiedenis en de goed bewaarde cultuur een groot aantal monumenten op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO. Het betreffen 14 culturele bezienswaardigheden en 1 natuur bezienswaardigheid. Hieronder zie je de lijst van de Werelderfgoederen van Portugal:

Stadscentrum van Angra do Heroísmo, de Azoren (c)
Hiëronymietenklooster en toren van Belém in Lissabon (c)
Convent van Christus in Tomar (c)
Klooster van Batalha (c)
Historisch centrum van Évora (c)
Klooster van Alcobaça (c)
Cultuurlandschap van Sintra (c)
Historisch centrum van Porto (c)
Vindplaatsen van prehistorische rotskunst in de Côavallei en Siega Verde (c)
Laurisilva van Madeira (n)
Wijnstreek Alto douro (n)
I- cristo do rei (c)
Historisch centrum van Guimarães (c)
Landschap van de wijncultuur op het eiland Pico (c)
Grensgarnizoenstad Elvas en haar versterkingswerken (c)
Universiteit van Coimbra – Alta en Sofia (c)

Geniet van prachtige uitzichten en de natuur

Portugal heeft meer te bieden dan de Werelderfgoederen. Door de langgerekte kustlijn van Portugal is de kuststreek enorm gevarieerd hierdoor kan er op sommige plaatsen genoten worden van een prachtig uitzicht over de zee en op een ander stuk aan de kust kan er genoten worden van zand, zee en zon. Portugal heeft ook één nationaal park te weten Peneda – Geres. Dit prachtige gebied ligt in het uiterste noorden van Portugal en grenst direct aan het buurland Spanje. Op de eilanden kun je helemaal genieten van prachtige uitzichten en vooral de Azoren zijn eilanden die telkens weer zullen verbazen over al het mooie natuurschoon. Geniet tijdens je vakantie naar Portugal niet alleen van de zon en het strand maar ontdek het echte Portugal door bezienswaardigheden te bezoeken en een bezoek te brengen aan het enige nationale park.