☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Bezienswaardigheden West Australië

Share Article

Hoewel de meest reizigers kiezen voor de zuidkust en de oostkust mag je West-Australië zeker niet onderschatten. De westkust biedt veel voordelen, zoals het feit dat het hier veel rustiger is met toeristen én dat je op veel onbekende plekken komt waar haast niemand van gehoord heeft. Hieronder vind je een paar bezienswaardigheden in West Australië zodat je een beeld krijgt van wat je hier allemaal kunt zien. De bezienswaardigheden zijn voornamelijk op het gebied van natuur, dat duidelijk de overhand heeft aan de westkust. Vraag een reisbureau Australië naar de beste routes!

Perth
Perth is eigenlijk de enige echte grote stad in West-Australië. Voor zo’n grote stad hangt er een opvallende relaxte sfeer. In de hele stad vind je veel stadsparken zoals Kings Park. Tijdens een rondwandeling door de stad mag je de Swan Bells Tower zeker niet overslaan. Net buiten het centrum vind je de kustplaats Frementle met een zeer luxe jachthaven. Perth is veelal het startpunt van een rondreis West Australië door het vliegveld.

Ningaloo Reef
Dit is hét duikparadijs van West-Australië! Bij Ningaloo Reef vind je fantastische koraalriffen voor duiken en snorkelen. Naast exotische vissen vind je hier ook veel schildpadden met wie je een stukje mee kunt zwemmen. Gaaf!

Kalbarri National Park
Dit natuurpark kent ontzettend veel diepe kloven. Midden in robuuste landschappen doorbreken spectaculaire kloven het landschap. Er zijn veel uitzichtpunten die je te voet kunt bereiken zoals Nature’s Window.

Margaret River
Ook fijnproevers komen aan hun trekken in het westen bij Margaret River. Dit is een culinaire stad waar veel aandacht is voor wijn, kaas, chocolade en bier. Vooral de wijnvelden- en boerderijen zijn populair in Margaret River. Bezoek een wijnveld, laat je rondleiding en sluit af met een proeverij. Naast lekker eten en drinken kun je Margaret River ook fijn naar het strand.

Broome
Een reis langs de westkust kan intensief zijn. Daarom is het fijn om af en toe ook wat tijd in te lassen om even rustig aan te doen. Dat kan in de badplaats Broome. Je vindt hier zonovergoten stranden die je een tropisch gevoel bezorgen. Het strand Cable Beach is één van de mooiste, vooral bij zonsondergang!

Nambung National Park
Landschappen zoals in Nambung National Park kom je zelden tegen. Je vindt hier een woestijngebied met opvallende rotspilaren die boven het zand uitkomen. Deze rotspilaren worden ‘pinnacles’ genoemd en je vindt er ontelbare van in Nambung National Park!

Rottnest Island
Met een veerdienst kun je vanuit Perth naar Rottnest Island. Dit is een prachtig eiland vlak voor de kust. Het eiland bestaat uit grillige baaien met stranden en kraakhelder zeewater. Het is een topplek voor duiken en snorkelen bij koraalriffen en scheepswrakken!

Karijini National Park
Dit is één van de mooiste natuurparken die je tijdens je reis langs de westkust tegenkomt. Ga met een 4WD door het park om spectaculaire kloven en gigantische rotsen te bewonderen. Je kunt Karijini National Park ook verkennen met een flinke wandeltocht en afsluiten met een duik in één van de vele waterpoelen met watervallen.

You might also like

De douro vallei in Portugal

De Douro is een rivier in de Spaanse regio Castilië en León en het noorden van Portugal. Douro betekend in deze Gouden Rivier. De rivier

#Mindey

@mindey