☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Bezoek de mooiste bezienswaardigheden van Lissabon

Share Article

Lissabon is een prachtige stad in Portugal die erg geliefd is onder liefhebbers van stedentrips. De stad ligt vrij centraal in het land en zit boordevol mooie bezienswaardigheden. Of je nu een rondreis door Portugal aan het maken bent of een paar dagen naar deze prachtige stad vliegt, wij kennen een aantal bezienswaardigheden in Lissabon die je absoluut niet mag missen.

Rua Augusta

Wie van winkelen en van gezelligheid houdt, mag de Rua Augusta niet missen. Deze straat is de grootste straat van de stad en ligt helemaal in het centrum. Hoogtepunt van deze straat is de grote Rua Augusta Arch, een grote triomfboog die ter herdenking aan een aardbeving in 1755 is geplaatst. In deze straat vind je niet alleen veel terrassen en restaurants, ook veel chique winkels en prachtig betegelde trottoirs.

Torre de Bellem

In de wijk Belem vind je de Toren van Belem. Deze indrukwekkende toren is vandaag de dag een populaire toeristische attractie in de stad, en dat is niet voor niets. De toren is een kunstwerk waar je je ogen uitkijkt. Je kunt met het openbaar vervoer prima bij deze toren komen, en zelfs binnen een kijkje nemen.

Catele de Sao Jorge

Lissabon is een stad met veel hoogteverschillen. Op een van de heuvels in de stad vind je dit indrukwekkende kasteel. Het kasteel biedt je een adembenemend mooi uitzicht over de hele stad. Het kasteel beschikt ook over een prachtige tuin waar je een mooie wandeling doorheen kunt maken. Daarnaast is Lissabon ook een prachtige stad voor goedkope voetbalreizen in Portugal. Schitterende voetbalwedstrijden maak je natuurlijk mee in het stadion in plaats van via de televisie!

Parcue das Narcoes

Vrij vertaald is de naam van dit park het Park der Naties. Het is een nieuwe wijk in het oosten van de stad, pal aan de rivier de Taag. Je komt hier bekende gebouwen tegen zoals het Torre Vasco da Gama en het Oceanarium van Lissabon. Er zijn verschillende tramlijnen die langs deze mooie wijk komen, dus pak die kans en neem er een kijkje.

Of je nu in de zomervakantie naar deze prachtige stad in Lissabon gaat, of je bezoekt de stad voor een korte stedentrip, besteed je tijd goed en bezoek de leukste bezienswaardigheden. Je zult er geen spijt van krijgen.

You might also like

De douro vallei in Portugal

De Douro is een rivier in de Spaanse regio Castilië en León en het noorden van Portugal. Douro betekend in deze Gouden Rivier. De rivier

#Mindey

@mindey