☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Bloemenriviera – een grote parasol van palmen

Share Article

Zeg het met bloemen! De golven van de Ligurische Zee rollen in Noordwest-Italië aan de Bloemenriviera het strand op langs een kust die vergeven is met rozen en anjers. Rond San Remo zorgt de bloementeelt voor enorme waaiers van bloemen. De Ligurische kust wordt hier ook wel aangeduid als Italiaanse Riviera. De dromerige kustlijn, de authentieke dorpen en de uitbundige flora geven dit zonneparadijs echt karakter. ‘Schilderachtig’ is een understatement voor een kust waar je je ogen echt uitkijkt.

Westelijk deel van de toeristen kust

Genua, bekend van ontdekkingsreiziger Columbus, is het eindpunt van de Bloemenriviera. Die begint bij de Franse grens en buigt dan af naar de paleis rijke havenstad. De Italianen zelf noemen de kust hier Riviera di Levante. Niet alleen planten groeien er in een rijk decor, ook palmen wuiven er boven de straten van lieflijke kustplaatsen. Vooral tussen Savona en Imperia is de palm heer en meester. Liefhebbers van zandstranden vinden hier bekoorlijke plekjes. Zoals aan de Baia dei Saraceni. Veel Italiaanse zandstranden zijn bezaaid met ligbedden en parasolletjes en gelden als ‘betaald strand’. Gelukkig is er ook nog genoeg ‘gratis’ strand aanwezig. En heb je even genoeg van zon en zand, dan ben je maar een paar stappen verwijderd van sfeervolle bad- en vissersplaatsjes. Geen standaard plaatsen, overigens. De authentieke visserij sfeer van Camogli is totaal anders dan de jetset sfeer van Portofino.

Oostelijk de Bloemenriviera op

Voorbij Genua en tot aan de grens met Toscane heet de Ligurische kust de Riviera di Ponente. Bij La Spezia is de kust heel fotogeniek. Klimmende kliffen, verstopte inhammetjes en sprookjesachtige gehuchten lijken allemaal op elkaar gestapeld. De Bloemenriviera toont zich hier als een Italiaans sprookje. Deze spannende wandel hoogtes staan bekend als de Cinque Terre. Het Cinque staat voor vijf want vijf sublieme dorpen trekken toeristen als ware magneten. Als je nog niet verliefd was, word je het hier meteen: het bevallige strand van Monterosso, het nostalgische haventje van Vernazza en de romantisch slingerende wandelpaden tussen Manarola en Riomaggiore – allemaal adembenemend.

Engelse dichters aan het pootjebaden

Ten zuiden van de Cinque Terre trekt de Golfo dei Poeti, de kust van de dichters. Dit strand rijke terrein van de bloemenriviera is niet genoemd naar Italiaanse poëten maar naar Engelse. Want vanaf de 19e eeuw trokken dichters zoals Lord Byron en Shelley naar deze plek om het dichten af te wisselen met strandvertier onder de zon. De blauwe vlag wappert nog steeds geregeld boven de stranden zodat je weet dat ze echt schoon zijn.

Meer dan zee alleen aan de Bloemenriviera

De Bloemenriviera nodigt ook uit de zee even de rug toe te keren om te kijken wat er behalve watersport nog meer te doen is. Een excursie naar het Arsenale di la Spezia maakt duidelijk dat Italië grote historische marina centra heeft. Voor een kijkje bij miljoenenjachten doe je Portofino aan. En Ventimiglia, niet ver van Frankrijk, geldt als een heerlijke cultuur bestemming. In het bruisende La Spezia verveel je je nooit. Een middeleeuwse ontdekkingstocht volgt als je door de straatjes van San Remo loopt. En wil je het echt heel groot aanpakken, dan doe je een dagje Genua. Bomvol musea en voorzien van een ‘viale’ vol paleizen. Zoveel en zo mooi dat ze als Unesco-werelderfgoed zijn aangewezen.

You might also like

De douro vallei in Portugal

De Douro is een rivier in de Spaanse regio Castilië en León en het noorden van Portugal. Douro betekend in deze Gouden Rivier. De rivier

#Mindey

@mindey