☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Costa Verde

Het meest noordelijk van alle regio’s in Portugal ligt de Costa Verde. De Costa Verde loopt van Porto tot aan de Spaanse grens. Deze regio staat bekend om haar heerlijke port en hierdoor vindt je hier veel wijngaarden. Deze Costa is een prachtige bestemming met haar lokale vissersdorpjes, toeristische badplaatsen, indrukwekkende bezienswaardigheden en de typische Portugese sfeer. In deze regio kun je rust, plezier, strand en cultuur combineren in één vakantie. De lokale bevolking is uitermate vriendelijk en je kunt hier heerlijk culinair genieten. De Costa Verde is de meest ideale vakantiebestemming van Portugal omdat je hier alles in één hebt!  

Vliegvakantieportugal.com
Een rondreis Amerika maken, dit is wat je moet weten
Lees verder

Geografie Costa Verde

De Costa Verde is de meest noordelijke regio van Portugal en is gelegen aan de Atlantische Oceaan. De langgerekte Costa Verde heeft maar lieft 95 kilometer aan kust en heeft een groen en vruchtbaar achterland. Costa Verde, betekend ook wel de ‘Groene Kust’ en dat komt omdat het achterland zo mooi groen begroeit is. Bekende steden in deze regio zijn Porto, Braga en Ponte de Lima. De toeristische badplaatsen zijn Porto, Viana do Castelo, Povoa de Varzim en Esposende.  

Klimaat en natuur

Het achterland van de Costa Verde is rijk begroeit en deze regio heeft een nationaal park en de Douro rivier vindt zijn weg door deze groene regio. Het noorden van de Costa Verde is heuvelachtig en hier tref je veel wijngaarden en maisvelden aan. Het zuiden is een stuk groener hier is de Costa dicht begroeit met bossen. Het klimaat van de Costa Verde is een gematigd zeeklimaat en dit klimaat kenmerkt zich doordat er in de droogste maand van het jaar een neerslag van tenminste 30 mm valt. De warmste maand heeft een gemiddelde temperatuur van 22 graden Celsius. Deze regio heeft uitgestrekte zandstranden en hierdoor is het goed mogelijk om in de zomermaanden hier een strandvakantie te houden.