☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

De douro vallei in Portugal

Share Article

De Douro is een rivier in de Spaanse regio Castilië en León en het noorden van Portugal. Douro betekend in deze Gouden Rivier. De rivier ontspringt op 2200 meter hoogte in de Sierra de la Demanda en eindigt in de Atlantische Oceaan bij Porto. De Douro vallei zoals deze door Portugal loopt wordt in de volksmond ook wel de betoverende vallei genoemd, zo adembenemend mooi is het landschap in deze schitterende vallei.

 

Het Portugese deel van de Doura vallei staat met name bekend om zijn Quinta’s. Dit zijn de wijngaarden waar de kwalitatief zeer sterke druiven voor de port en wijn groeien. Het Portugese begrip quinta is in deze te vergelijken met het franse chateau wat staat voor wijngoed. In de quinta’s in de Douro vallei wordt de naam Quinta vaak nog opgevolgd door een naam waarvoor de wijnsoort vervolgens symbool staat. Het geeft ook een zekere kwaliteitsbetekenis mee aan de quinta en de port en wijn.

 

Maar wie in de buurt is van de Douro vallei zal met name niet ontkomen aan de geweldige schoonheid waarmee de vallei zich kenmerkt. Prachtige heuvels en bergen wisselen elkaar af, terwijl de Douro schitterend zijn weg zoekt door de fraaie vallei. Wie in de Douro vallei verblijft mag absoluut niet vergeten deel te nemen aan een boottocht, bijvoorbeeld bij het zeer charmante Miranda do Douro.
Wie enkele dagen wil verblijven in en nabij de Douro vallei kan overnachten in één van de vele wijnhotels die gevestigd zijn in de buurt van de Douro vallei. Daar kan de verrukkelijke wijn en of port geproefd worden en kan met, vaak onder uitstekende weersomstandigheden, genieten van de prachtige uitzichten die de Douro Vallei kenmerken.

 

Wie zijn bezoek aan de Douro Vallei op grandioze wijze wil afsluiten kan er voor kiezen om de rivier te ontdekken per helikopter. Vanuit Porto vertrekt er een helikopter waarmee u vervolgens boven het historische centrum van Porto zult vliegen en de zes bruggen van de rivier zult aandoen. In een kort tijdbestek bent u vervolgens in het hart van de Alto Douro!

You might also like

#Mindey

@mindey