☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

De opkomst van Portugal als populaire vakantiebestemming

Share Article

Portugal was altijd al een prachtig land met een rijke cultuur en historie, maar het is pas recentelijk dat het land is opgebloeid als een populaire vakantiebestemming. In de afgelopen decennia heeft Portugal veel geïnvesteerd in toerisme, wat heeft geresulteerd in een toenemend aantal bezoekers uit binnen- en buitenland. In dit blog zullen we kijken naar de ontwikkeling van Portugal als vakantieland en wat dit betekent voor de toekomst.

De geschiedenis van toerisme in Portugal

Hoewel Portugal al eeuwenlang bezocht wordt door toeristen, werd toerisme pas echt een belangrijke industrie in het land na de Tweede Wereldoorlog. In de jaren 1950 en 1960 werd er steeds meer geïnvesteerd in toerisme-infrastructuren, zoals hotels en resorts aan de Algarve, wat leidde tot een toenemend aantal bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk en andere delen van Europa.

In de jaren 1990 en 2000 veranderde Portugal drastisch door de toetreding tot de Europese Unie en de opkomst van budgetvliegtuigmaatschappijen. Dit maakte het land toegankelijker en betaalbaarder voor toeristen uit andere delen van Europa en leidde tot een nog groter toerisme.

Toerisme in Portugal nu

Tegenwoordig is Portugal een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa, met meer dan 20 miljoen bezoekers per jaar. De belangrijkste bestemmingen zijn de steden Lissabon en Porto, evenals de populaire badplaatsen aan de Algarve. Dit succes is te danken aan een aantal factoren, zoals het aantrekkelijke klimaat, de historische bezienswaardigheden en de verrukkelijke lokale gerechten.

De toerisme-industrie is ook een belangrijke bron van inkomsten voor Portugal, met bijna 10% van het bruto binnenlands product dat wordt gegenereerd door toerisme-gerelateerde activiteiten. Dit heeft geleid tot een toename van werkgelegenheid en investeringen in toerisme-infrastructuren in het hele land.

Toekomstperspectieven voor toerisme in Portugal: zonnig!
De toekomst van toerisme in Portugal ziet er rooskleurig uit, met verwachtingen van verdere groei en ontwikkeling van de industrie. Er wordt voorspeld dat het aantal bezoekers uit het buitenland zal blijven toenemen, met name uit Azië en Noord-Amerika. Dit zal leiden tot nog meer investeringen in toerisme-infrastructuren, zoals hotels en luchthavens, en zal ook bijdragen aan de economische groei van het land.

Ook zal Portugal blijven focussen op duurzame toerisme en de bescherming van de natuur en cultuur van het land. Dit betekent dat er steeds meer aandacht zal worden besteed aan het bevorderen van ecologisch verantwoorde toerisme-activiteiten en het behoud van de unieke geschiedenis en cultuur van Portugal.

You might also like

De douro vallei in Portugal

De Douro is een rivier in de Spaanse regio Castilië en León en het noorden van Portugal. Douro betekend in deze Gouden Rivier. De rivier

#Mindey

@mindey