☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Een verzekering recreatiewoning afsluiten, dit moet je weten

Share Article

Het huis waarin we elke dag wonen willen we uiteraard graag zo optimaal mogelijk verzekeren. Dat is ook niet meer dan normaal. Stel je namelijk maar eens voor dat het pand dat je hebt aangekocht en waarin je woont schade oploopt door bijvoorbeeld een storm of een andere dreiging van buitenaf. Het is vanzelfsprekend dat je hierdoor kan worden geconfronteerd met heel wat vervelende problemen. Hetzelfde echter ook voor de recreatiewoning die je hebt aangekocht en die je mogelijks wil gaan verhuren. Ook het afsluiten van een verzekering recreatiewoning kan in de praktijk dan ook meer dan de moeite waard zijn. Wil jij hier nu graag meer over ontdekken? Dan is het altijd een aanrader om ervoor te kiezen om eerst even de onderstaande informatie door te nemen.

Waarom een verzekering recreatiewoning afsluiten?

Er zijn een aantal goede redenen aan te geven waarom het afsluiten van een verzekering recreatiewoning interessant kan zijn. Eigenlijk is dit een zeer complete  verzekering die bestaat uit tal van verschillende dekkingen. In eerste instantie wordt de constructie van het pand verzekerd tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een brand of een storm. Dat is echter niet alles. Daar waar je normaal verschillende verzekeringen dient af te sluiten om ook de inboedel verzekerd te krijgen geldt dat niet voor een verzekering recreatiewoning. Deze bevat namelijk ook een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Ben jij dus met andere woorden op zoek naar een manier om jouw investering in een recreatiewoning op de meest optimale wijze te kunnen beschermen? Dan zal je kunnen vaststellen dat het afsluiten van een passende verzekering daar zeker voor kan zorgen!

Hoe wordt de premie van deze verzekering bepaald?

Het is vanzelfsprekend dat er voor een verzekering recreatiewoning een bepaalde premie dient te worden betaald. De hoogte van deze premie wordt bepaald door verschillende factoren. Op dit vlak kan je in de praktijk onder meer denken aan de volgende zaken:

  • Het soort woning die je wenst te verzekeren;
  • De bouwaard waarvan sprake is;
  • De waarde van de woning in kwestie;
  • Over welke waarde inboedel beschikt;
  • Of er sprake is van verhuur of niet;

Bovenstaande maakt eigenlijk reeds duidelijk dat het afsluiten van bijvoorbeeld een standaard opstal- of inboedelverzekering geen optie is. Op die manier kan je namelijk niet rekenen op een speciale dekking die is wel vereist voor situaties waarin er sprake is van verhuur van het pand.

Deze verzekering is van niet te onderschatten belang!

Een verzekering recreatiewoning afsluiten is ongelofelijk belangrijk. Voor heel wat mensen geldt dat ze dit niet doen omwille van de kosten die eraan verbonden zijn. Dat is begrijpelijk, maar besef vooral dat je op deze manier een gigantisch risico loopt. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze woning die je hebt aangekocht op die manier getroffen kan worden door heel wat van buitenaf komend onheil. Bovendien is het in de praktijk ook nog eens zo dat ook de inboedel kan worden blootgesteld aan allerhande risico’s. In ieder geval, wil jij er zeker van kunnen zijn dat je jouw recreatiewoning op de meest optimale wijze kan verzekeren? Dan is het afsluiten van een passende verzekering altijd een aanrader. Zo laat je helemaal niets aan het toeval over! Misschien is het meer interessant om voor een chaletverzekering te gaan.

You might also like

De douro vallei in Portugal

De Douro is een rivier in de Spaanse regio Castilië en León en het noorden van Portugal. Douro betekend in deze Gouden Rivier. De rivier

#Mindey

@mindey