☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Het land Portugal ligt in het zuidwesten van Europa en heeft als enig buurland te maken met Spanje. Portugal is maar liefst twee keer zo groot als Nederland. Wat opvalt aan de kaart van Portugal is dat het een langgerekt land is met aan de west kant één en al kustlijn. Deze prachtige kustlijn is één van de belangrijkste redenen waarom toeristen een vakantie boeken naar Portugal. Op kaart van Portugal zie je ook dat er nog eilanden behoren tot Portugal. De eilanden die behoren tot Portugal zijn autonome regio’s van het land. Wij hebben het over het eiland Madeira en de eilandengroep de Azoren.

 

Geografie van Portugal

Portugal is een lang uitgestrekt land met in verhouding heel veel kust. Portugal behoort samen met buurland Spanje tot het Iberisch Schiereiland. Portugal is een stuk groter dan Nederland. Alleen heeft Nederland meer inwoners dan Portugal. Portugal heeft ongeveer 10 miljoen inwoners. Bijna één derde van deze inwoners wonen in Lissabon of in de voorsteden rond Lissabon. De afstand tussen Nederland en de Portugese kust is erg groot. Het is dus niet handig op per auto af te reizen naar Portugal. De meeste Portugal vakanties worden dan ook per vliegtuig gedaan. Met het vliegtuig is Portugal snel en makkelijk te bereiken.

 

Provincies van Portugal

Portugal is oorspronkelijk onderverdeeld in 11 provincies, maar deze indeling van het land is eigenlijk een beetje achterhaald. Alhoewel de bevolking van Portugal nog zelf wel houdt bij de 11 provincies van het land. De Provincies die Portugal kent zijn:

Algarve
Alto Alentejo
Baixo Alentejo
Beira Alta
Beira Baixa
Beira Litoral
Douro Litoral
Estremadura
Minho
Ribatejo
Trás-os-Montes e Alto Douro

 

Districten en autonome regio’s van Portugal

Portugal bestaat vandaag de dag eigenlijk uit 18 districten en 2 autonome regio’s. Dit is de nieuwe indeling van het land sinds 1976. De 18 districten zijn afgeleid van de provincies maar in plaats van 11 districten is de nieuwe indeling 18 districten geworden met 2 autonome regio’s over zee.

1. Lissabon
2. Leiria
3. Santarém
4. Setúbal
5. Beja
6. Faro
7. Évora
8. Portalegre
9. Castelo Branco
10. Guarda
11. Coimbra
12. Aveiro
13. Viseu
14. Bragança
15. Vila Real
16. Porto
17. Braga
18. Viana do Castelo
Portugal kent twee autonome regio’s:
Azoren
Madeira