☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Klimaat

Doordat Portugal in het zuidwesten gelegen is van Europa en twee autonome regio’s heeft kent het land meerdere klimaten. De Algarve kent een mediterraan klimaat, de Atlantische kust kent het zeeklimaat en in het noorden van het vaste land van Portugal heerst een continentaal klimaat. Het eiland Madeira heeft een combinatie van twee klimaten namelijk het mediterraan klimaat en het subtropisch klimaat. De eilandengroep de Azoren kenmerken zich door verschillende micro klimaten, het klimaat kan op deze eilanden meerdere keren per dag veranderen.

Het vasteland van Portugal heeft een heerlijk mediterraan klimaat waarbij het in het noorden frisser en vochtiger is dan in het zuiden. Het zuiden van het land heeft eigenlijk het hele jaar door een aangename temperatuur met veel zonuren. Aan de kust van Portugal is het vaak frisser dan wanneer je het binnenland in trekt richting de Spaanse grens. Door het aangename klimaat is Portugal enorm geliefd als zonvakantie land. Steeds meer toeristen ontdekken de schoonheid van het land en in combinatie met het mooie weer is het een ideaal vakantieland.

De eilanden die behoren tot Portugal hebben te maken met een ander klimaat dan het vasteland. Zo heeft het eiland Madeira te maken met een subtropisch klimaat en word het eiland ook wel aangeduid als het eiland van de eeuwige lente. De eilandengroep de Azoren hebben ieder weer een eigen klimaat. Hier kenmerkt het klimaat zich als zacht, afwisselend met stevige regenbuien. De weersveranderingen op de Azoren zijn zo veranderlijk dat er ook wel gesproken word van vier seizoenen in één dag klimaat. Door het klimaat op de Azoren is het een prachtige groene eilandengroep waar je vooral naar toe gaat voor de prachtige natuur.

De beste reistijd naar het vasteland of naar één van de eilanden zijn de maanden juni, juli, augustus en september. Het eiland Madeira en de eilandengroep de Azoren is vrijwel altijd gelegen voor een vakantie. Madeira omdat het het eiland van de eeuwige lente is en de Azoren omdat het hele jaar door het klimaat veranderlijk is en je hier moet genieten van de prachtige natuur.