☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Madeira

Het eiland Madeira behoort tot de Portugese Republiek. Het is een kleine eilandengroep bestaande uit oude vulkanische rotseilanden. De groep ligt in de Atlantische Oceaan ten zuidwesten van de Portugese kust. Madeira word ook wel omschreven als het bloemen eiland omdat er bij aankomst op het eiland iedereen verwelkomt word door een geurende bloemenzee. Dit is mogelijk op het eiland Madeira omdat het ongeacht de zomer of de winter er altijd een mild klimaat heerst. Madeira word ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. De hoofdstad van het eiland is Funchal en hier zijn prachtige bezienswaardigheden te bewonderen en het is een levendige stad op Madeira. Madeira heeft een divers landschap en een prachtige natuur. Ook kun je als toerist zijnde heerlijk surfen of zeilen in één van de vele baaien. Een Madeira vakantie zal iedereen doen verbazen.

Het eiland Madeira werd in 1419 ontdekt en destijds woonden er geen mensen en bestond het eiland uit alleen bossen. De ontdekkers doopten het eiland om tot ilha da Madeira, dit betekend houteiland.

Geografie van Madeira

De archipel Madeira bestaat uit meerdere vulkanische rotseilanden en ten samen vormen ze een driehoek. Het hoogste punt is de Pico Ruivo met een hoogte van 1862 meter. Madeira ligt midden in de Atlantische oceaan, op meer dan duizend kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust. De totale oppervlakte van het eiland bedraagt 741 km2.  

Natuur en klimaat Madeira

Madeira kenmerkt zich door de diepe ravijnen ende steile kusten. In diverse inhammen van het eiland zijn in de loop der jaren vissersdorpjes ontstaan. In de havens en op bepaalde stenenkusten kun je als enige manier bij de zee komen. Het hoogste punt de Pico Ruivo ligt midden op het eiland. Het eiland staat onder invloed van een warme Golfstroom en hierdoor heeft het eiland een mild klimaat waarbij het weinig schommelingen kent in jaargetijden. Madeira noemt men ook wel het bloemeneiland of het eiland van de eeuwige lente.  

Stranden op Madeira

Op het hele eiland bevinden zich maar slechts twee zandstranden ondanks dat het eiland omringt word door de Atlantische Oceaan. De zandstranden zijn gelegen bij Calheta en Machico. Verder heeft Madeira meerdere natuurlijke zwembaden maar deze zijn over het algemeen druk. Doordat Madeira zo weinig stranden heeft is het niet echt een eiland voor een strandvakantie. Op het eiland moet je meer genieten van het prachtige landschap en de mooie natuur. Wil je echt een dag aan het strand doorbrengen dan is dat mogelijk bij de genoemde plaatsen. Al met al is een Madeira vakantie enorm spectaculair en dat komt mede door de indrukwekkende uitzichten en de prachtige flora en fauna op het eiland.