☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Sao Miguel

Sao Miguel is een eiland behorend bij de archipel de Azoren. Het is het grootste eiland van alle eilanden in de Azoren. Het is een veelzijdige eiland en tevens het meest groene eiland van alle Azoren eilanden. Op het eiland zijn meerdere vulkanen gelegen waarvan de vulkaankraters zijn volgelopen met water. Het grootste kratermeer heeft een doorsnede van maar liefst 18 kilometer. Rondom de vulkaankraters en de kratermeren groeien ortensia’s, azalea’s en camelia’s. Een Sao Miguel vakantie zal een geweldige indruk achterlaten op iedereen die hier zijn of haar vakantie heeft door gebracht.

Vliegvakantieportugal.com
Bijzonder overnachten op de Veluwe? Bekijk deze tips!
Lees verder

Geografie Azoren - Sao Miguel

De Azoren liggen in de Atlantische Oceaan. De Azoren bestaat uit 9 bewoonde en 8 onbewoonde eilanden. Alle eilanden van de Azoren vallen onder de Portugese Republiek. De eilanden zijn in 3 groepen te verdelen; de eilanden Sao Miquel en Santa Maria behoren tot de oostelijke groep. De eilanden Terceira, Sao Jorge, Pico, Graciosa en Faial liggen centraal in de Azoren en de eilanden Corvo en Flores vallen onder de westelijke groep. Het hoogste punt ligt op 2351 meter en dat is de Ponta do Pico op het eiland Pico. Het hoogste punt van het eiland is 1103 meter en dat is de Pico da Vara.  

Natuur, klimaat en stranden van Soa Miguel

De adembenemende natuur is prachtig van het eiland en het wisselt elkaar telkens af. Er zijn meerdere kratermeren gelegen op het eiland waarvan de bekendste Sete Cidades, Lagoa das Furnas en Lagoa de Fogo zijn. De temperatuur is vrij constant, de gemiddelde temperatuur ligt op 18 graden Celsius. Het klimaat kan hier op het eiland iedere 15 minuten veranderen en vandaar dat veel mensen zeggen dat de Azoren een 4 seizoenen klimaat op 1 dag hebben. Sao Miguel heeft een paar stranden die voornamelijk uit keien en steen bestaan. Er zijn geen zandstranden te vinden op het eiland.