☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Smartphone gebruiken in het buitenland

Share Article

Wil je niet een hoge telefoonrekening als je terugkomt van vakantie? Lees dan snel verder. Het gebruik van een buitenlands netwerk kost meer geld dan het eigen netwerk. Deze kosten vallen hiernaast niet onder de belminuten maar buiten de bundel. Dit zorgt ervoor dat de rekening snel oploopt. Om dit te voorkomen kun je de volgende tips gebruiken:

Gebruik alleen Wifi voor internet
Schakel alle mobiele data uit als je naar het buitenland vertrekt en ook dataroaming. Er wordt dan geen verbinding gemaakt met het buitenlandse netwerk. Maak in plaats daarvan gebruik van Wifi. In de meeste hotel en resorts is tegenwoordig standaard Wifi beschikbaar zonder extra kosten. Het is niet nodig om de smartphone in de vliegtuigmodus te zetten om gratis gebruik te maken van de Wifi mogelijkheden. Je kunt in de bovenbalk van het OS zien of er gebruik gemaakt wordt van Wifi. Met een Wifi verbinding betaal je niets voor het versturen van berichten via internet, het gebruik van de browser en videobellen.

Videobellen
De meeste moderne smartphones hebben een feature om te kunnen videobellen. Voor de iPhone 6 is dit bijvoorbeeld FaceTime. Bellen met de videobellen app op de iPhone is volledig gratis. Met de app kun je iedereen videobellen die beschikt over een iPhone, iPad, iPod Touch en Mac. Voor het gebruik van deze app is alleen Wifi nodig. Een verbinding met het buitenlandse netwerk is niet vereist om te kunnen videobellen.

Berichten versturen
Berichten versturen wordt tegenwoordig bijna niet meer per SMS gedaan. Sms’en vanuit het buitenland kost geld dus het is niet verstandig om het te doen. Gebruik in plaats hiervan de gratis apps die berichten versturen via het internet. Een voorbeeld hiervan is Whatsapp. Met Whatsapp zijn berichten gratis te versturen zolang er maar gebruik gemaakt wordt van Wifi. Voor de iPhone is het hiernaast nog mogelijk om berichten te versturen via iMessage.

You might also like

De douro vallei in Portugal

De Douro is een rivier in de Spaanse regio Castilië en León en het noorden van Portugal. Douro betekend in deze Gouden Rivier. De rivier

#Mindey

@mindey