☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Stedentrip Portugal

Lissabon, de hoofdstad van Portugal en gelegen in de prachtige Costa de Lisboa, is de stad voor een stedentrip Portugal. De stad is rijk aan cultuur maar er zijn ook prachtige zandstranden te vinden. Lissabon is een fascinerende stad gelegen op de rechteroever van de rivier de Taag. De stad is enorm belangrijk voor het land en dat merk je aan alles want de stad is het bestuurlijke, financiële, economische en educatieve hart van Portugal. Lissabon is op te delen in meerdere kernen en iedere kern heeft een eigen cultuur en karakter. Er zijn enorm veel bezienswaardigheden in de stad te bezichtigen en de meeste bezienswaardigheden zijn zelfs gratis te bezichtigen. Lissabon is naast de hoofdstad ook de stad waar je heerlijk culinair kunt genieten, waar je kunt shoppen en waar je tot diep in de nacht uit kunt gaan in één van de vele uitgaansgelegenheden. Lissabon is een prima bestemming voor een stedentrip, want je kunt hier alles met elkaar combineren. Denk wel voor vertrek aan het afsluiten van een reisverzekering, zodat je zorgeloos vertrekt naar het prachtige Lissabon!

Bezienswaardigheden, musea en parken

Lissabon heeft heel veel bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos, de Torre de Belém, Castelo de São Jorge en het plein Praça do Comércio. De eerste twee genoemde bezienswaardigheden zijn door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst. Naast de bezienswaardigheden zijn er ook een groot aantal musea te vinden. Het belangrijkste kunstmuseum van Portugal is ook gelegen in Lissabon, namelijk het Museu Nacional de Arte Antiga. Ook het Carmoklooster bevat een archeologisch museum waar enorm veel te zien is uit de geschiedenis van Portugal. Na alle bezichtigen en bezoeken aan musea kan er ontspanenn worden in één van de stadsparken in Lissabon. Bekende stadsparken zijn Parque Florestal de Monsanto en het Parque Eduardo VII. De Portugezen komen hier ook veel samen om de dag af te sluiten of om heerlijk tot rust te komen.

Vliegvakantieportugal.com
Bezoek de mooiste bezienswaardigheden van Lissabon
Lees verder

Geografie en klimaat Lissabon

Lissabon is gelegen in het Portugese district Costa de Lisboa en het is de hoofdstad van de Portugese Republiek. Door het aangename klimaat is Lissabon het hel;e jaar door ideaal voor een stedentrip Lissabon. De stad heeft namelijk een mediterraan klimaat. Waarbij de zomers heet en droog zijn met temperaturen tot 35 graden Celsius en met zachte winters waarbij de temperatuur ongeveer rond de 15 graden Celsius ligt. De ligging aan de Taag en dichtbij het strand maakt Lissabon tot een ideale bestemming voor zowel een stedentrip als een zonvakantie naar deze fantastische stad.

Winkelen en uitgaan in Lissabon

Naast de bezienswaardigheden in de hoofdstad van Portugal heeft de stad ook een uitgebreid aanbod aan winkels en uitgaansgelegenheden. In het centrum van de stad vindt je bekende winkelketens van alle grote merken maar er zijn ook lokale boetiekjes te vinden. Als je de hele dag gewinkeld hebt en je zoekt ontspanning in de zin van uitgaan dan zit je in de Hoofdstad van Portugal natuurlijk gebakken. Er zijn meerdere discotheken, bars, clubs en amusementshallen te vinden waar je tot in de late uurtjes kunt uitgaan. Al met al heeft Lissabon enorm veel te bieden voor een perfecte stedentrip in Portugal.