☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Terceira

Het eiland Terceira behoort tot de Azoren en valt onder de Portugese vlag. Het eiland is heel toeristisch en dat heeft allemaal te maken dat de hoofdstad van het eiland Angra do Heroísmo in 1983 door UNESCO uitgeroepen is tot werelderfgoed. De naam van de hoofdstad van Terceira betekent Baai van het heldendom en dit heeft allemaal te maken met de strijd die hier gevoerd is tegen het leger van de Portugese koning in 1828. Terceira is het derde ontdekte eiland van de Azoren, eerder werden al Sao Miguel en Santa Maria ontdekt. Tijdens een Terceira vakantie kun je genieten van cultuur maar ook van de adembenemende natuur. Op het eiland vindt je veel grotten en mooie uitkijk punten. Er zijn ook heel veel mogelijkheden voor een wandel of fiets tocht. Geniet optimaal van je Azoren vakantie op dit fantastische eiland.

Geografie Azoren - Terceira

De Azoren liggen midden in de Atlantische Oceaan. De archipel de Azoren bestaat uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. Alle eilanden van deze archipel vallen onder de Portugese vlag. De eilanden zijn in drie groepen te verdelen te weten; de eilanden Sao Miquel en Santa Maria behoren tot de oostelijke groep. De eilanden Terceira, Sao Jorge, Pico, Graciosa en Faial liggen centraal in de Azoren en de eilanden Corvo en Flores vallen onder de westelijke groep. Het hoogste punt van de Azoren ligt op 2351 meter en dat is de Ponta do Pico op het eiland Pico.

Natuur, klimaat en stranden Terceira

Het eiland is van vulkanische oorsprong en hierdoor tamelijk vruchtbaar. Het eiland is bergachtig en enorm groen. Er bevindt zich op het eiland een vulkaankrater met een omtrek van vijftien kilometer. De vulkaankrater heeft de naam, de Caldeira de Guilherme Moniz. De temperatuur is vrij constant, de gemiddelde temperatuur ligt op 18 graden Celsius. Terceira heeft een klein aantal zandstranden waar je kan genieten van een strandvakantie. De eilanden van de Azoren staan vooral bekend vanwege de fantastische natuur.