☀ Klanten geven ons een 9,1/10 op Webtrust                                                                   ☀ Service & Contact                                                                                   ☀ Ontspan en relax tijdens uw vakantie

Vliegvakantie Portugal

Vliegangst overwinnen, hoe doe je dat?

Share Article

Iedereen heeft wel eens van vliegangst gehoord, en misschien ken je of ben je een persoon die hieronder lijdt. Dit kan een vervelende angst zijn en kan zelfs tussen jou en je gewenste reizen staan. Vaak heeft men niet eens door dat hij of zij een angst voor vliegen heeft opgewekt en dat deze erger is dan gedacht. Maar hoe overwin je een erge vliegangst of andere vliegangst?

Er bestaan verschillende soorten vliegangst. De meest bekende zijn de vliegangst korte vlucht en de vliegangst lange vlucht. De namen en betekenissen spreken voor zich. Een vliegangst ontstaat doordat er verhalen rondgaan wat angst voor vliegen kan opwekken. Ook kan nieuws, van een slechte vlucht met een ongeluk, erger worden opgevat dan nodig. Een ongeluk met een vlucht gebeurt eens in de zoveel tijd. Echter vliegtuigmaatschappijen duizenden vluchten per dag, het aantal van alle vluchten bij elkaar zijn simpelweg krankzinnig. Verder hoor je van een vlucht die goed gegaan is grofweg niks. Een slechte vlucht waarbij een ongeluk overkomen is hoor je altijd, ongeacht de reden hiervan. Als we kijken naar het percentage ongelukken per vlucht dat opstijgt is dat enorm laag. Dit betekent niet dat er genoeg vliegtuigongelukken gebeuren, integendeel zelfs. Elke vlucht die onverwachts naar de grond gaat is er één te veel. Dit betekent echter wel dat het percentage laag ligt en dat de angst vaak onnodig gekweekt wordt. Toch kan vliegangst overwinnen lastig zijn voor mensen die kammen met een vliegangst. Zorg ervoor dat voor vertrek een reisverzekering is afgesloten zodat je met minder stress of angst op vakantie gaat, kies bijvoorbeeld voor een reisverzekering van ABN AMRO!

Vliegangst overwinnen kan door middel van verschillende manieren. De twee meest bekende en meest gebruikte vormen zijn de vliegangstcursus en de vliegangst simulator. De vliegangst cursus is een cursus dat door verschillende technieken de angst voor vliegen tegen gaat. Deze cursussen worden altijd gegeven door professionals, mensen met kennis en ervaring op het gebied van vliegen en angsten. Deze mensen nemen de angst onder ogen en verminderen of verhelpen deze door verschillende technieken. Verder kan er ook een vliegangst simulator worden gebruikt om de angst voor vliegen te verminderen of te verhelpen. Hier wordt elke stap van een vlucht, in een simulator nagedaan. Dit gebeurt echter ook vaak in een oud vliegtuig of iets dat hier op lijkt. Verder mogen mensen overal kijken waar ze willen. Het doel dat bereikt moet worden is het vertrouwen creëren bij de desbetreffende personen. Dit is het meest belangrijk en wordt goed gehandhaafd. Door het creëren van een fijne sfeer en vertrouwen wordt de angst in de meeste gevallen automatisch minder.

Vliegangst gaat bij veel mensen niet zomaar weg. Vliegangst overwinnen kan door middel van verschillende methodes, de twee meest gebruikt en meest effectieve manieren staan hierboven vermeldt. Vliegangst overwinnen gaat bij de ene persoon makkelijker dan bij de andere persoon. Welke voor jou het beste werkt en het meest effectief is dat is een persoonlijke kwestie. Vaak beginnen mensen met een cursus, uiteraard gericht op vliegangst. Als dit niet lukt of als dit minder goed werkt dan gedacht ondergaat men vaak de ervaring van een vliegangst simulator. Deze keuze moet echter wel zelf gemaakt worden. Denk hierbij aan het effect en het gevoel dat iets je geeft.

You might also like

De douro vallei in Portugal

De Douro is een rivier in de Spaanse regio Castilië en León en het noorden van Portugal. Douro betekend in deze Gouden Rivier. De rivier

#Mindey

@mindey